Vintage kledingwinkels in Utrecht

Bij tweedehands of vintage kledingstukken hoeven geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden.  Hierdoor heeft het geen belastende impact op het milieu en belanden de stukken niet op een grote afvalberg.

Op zoek naar plekken in Utrecht waar je bestaande items een nieuw leven kunt geven? Dan zit je hier goed! In onderstaande lijst vind je alle adressen waar je naar hartelust tweedehands kunt shoppen.

Episode – Oudegracht 206
Episode is een keten die inmiddels bij veel mensen wel bekend is: vooral vanwege de grote hoeveelheid vintage Levi’s en grote opatruien. De prijzen liggen bij Episode wel iets hoger dan bij gewone tweedehands- of kringloopwinkels, maar daartegenover staat wel een groot aanbod.

Vintage Island – Zadelstraat 39
Vintage Island kun je moeilijk voorbij lopen: voor de winkel staat al een goede voorraad toffe vintage cowboylaarzen. Daarnaast verkopen ze ook toffe kledingitems, veel tweedehands Converse en toffe festival proof motorboots.

No Vintage Phobia – Willemstraat 57
Net iets boven het centrum van Utrecht vind je No Vintage Phobia, gerund door de altijd enthousiaste eigenaresse Anna. Hier wordt vooral iets duurdere vintage (merk)kleding verkocht (denk: rokjes voor 15 euro en jurkjes voor 25), maar voor de liefhebbers is er ook een 5 euro-rek.

Second Sas – Oudegracht 193
De ingang van Second Sas zit aan de werf, waar je na het tweedehands shoppen ook lekker aan de kade kan zitten (met een ijsje!). Bij deze winkel komen er wekelijks nieuwe items binnen. De collectie is niet heel erg groot, maar heeft wel een fijne stijl.

Sussies Vintage – Voorstraat 50
Sussies is geen grote winkel, maar de items die ze hebben wil je wel allemaal direct in je kast stoppen. Ze hebben ook vaak toffe jassen en goede vintage laarzen.

Roxy ‘79 – Nachtegaalstraat 36
Dit is naar mijn mening de meest lichte en overzichtelijke tweedehandswinkel van Utrecht. Er is een groot aanbod, met ook veel schoenen en accessoires. Zeker een bezoekje waard!

Emmaus – Mgr. van de Weteringstraat 1
Emmaus is een kringloopwinkel en verkoopt dus niet alleen maar kleding, maar deze vestiging focust zich wel grotendeels op fashion. Je kunt hier ook je eigen kleding inleveren.

Giensch – Voorstraat 31
Bij Giensch, de vintage winkel met de opvallende gele gevel, vindt je rekken vol met vintage kleding en accessoires uit de jaren ’50 tot ’80. Daarnaast hebben ze ook een aantal nieuwe kledingitems, maar helaas (nog) niet van duurzame merken.

Sisters Vintage – Oudegracht 224
Bij Sisters verkopen ze niet per se echte vintage – als in kleding uit een specifieke tijdsperiode, maar ze hebben wel veel goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Ze geven hier trouwens ook workshops met tips om de beste tweedehands parels te vinden!

Vintage Fashion – Wagenstraat 28
De eigenaresses van Vintage Fashion vinden het vooral belangrijk dat je lang met hun kledingstukken kunt doen, en dat ze voor iedereen wat wils hebben: van grote tot kleine maten en van kleding voor elke dag tot zakelijk. Daarnaast zijn de items in deze winkel voor iedereen betaalbaar.

Kringloopwinkel De Arm – Verlengde Hoogravensweg 63
De Arm is een grote kringloopketen in Utrecht, met vestigingen door de hele stad. Bij deze vestiging in Hoograven bestaat de hele begane grond uit tweedehands kleding en accessoires.

Nog meer tweedehands shoppen? Ik schreef eerder een artikel over de leukste tweedehands- en vintage markten in Utrecht.